15:00

Vedums AIS

Referat: Östadkulle SK - Vedums AIS

Nytt kryss i Östadkulle!

En stor orsak till att vi ligger (för) långt efter de två första lagen i tabellen har varit vår oförmåga att vinna mot lagen från den undre halvan. Det har varit alldeles för många oavgjorda matcher där det varje gång känts som att vi förlorat två poäng. I lördagens match borta mot Östadkulle blev det återigen oavgjort (1-1) ,men den här gången var det vi som vann en poäng!

I VAIS saknades hela åtta spelare pga olika anledningar. Oturen fortsätter att grina oss i ansiktet, men man kan också välja att se det positiva, dvs att många yngre killar får chansen att spela i representationslaget. I lördagens match fick dessutom både Fredrik Möller och Peter Wallin kliva av så frågan är om vi ska behöva damma av evigt unge Ulf Berg till nästa match?

Matchen mot Östadkulle började bra utifrån VAIS-ögon sett. Vi försökte sätta tryck på våra motståndare och lyckades ganska bra den första kvarten. Skärpan i passningsspelet fanns dock inte riktigt där och hemmalaget kunde allt mer arbeta sig in i matchen. Vi tappade också något i aggressivitet och hemmalaget kom allt närmare en kvalificerad målchans.

Håkan i VAIS-målet fick också göra flera bra ingripanden innan han blev tvungen att kapitulera. Efter att först ha räddat en hårt slagen frispark lyckades en Östadkulle spelare forcera in returen till 1-0. Resten av halvleken blev inte mycket bättre utan Östadkulle var det bättre laget under den sista 20min perioden.

Trots allt ”bara” 0-1 i paus och det fanns en del positiva tendenser från början av matchen att ta med sig. Dock hade vi fallit tillbaka lite i gamla synder vad gäller passivitet och oskärpa, men känslan var utan tvekan att vi skulle kunna vända på matchen.

Starten på den andra halvleken blev inte mycket bättre, utan det saknades fortfarande en hel del i
närkamps- och passningsspelet. Man måste vara beredd att spela fysiskt i närkamperna för att behålla bollen och där fallerade alldeles för många. Detta är något som vi verkligen måste ta till oss på allvar och var och en får försöka att rannsaka sig själv.

Samtliga ska ha en stor eloge för att vi aldrig slutade att försöka och det kom också att betala sig allt mer. Hemmalaget började mattas något och spelet förflyttades mer och mer till deras planhalva. Bortsett från att aggressiviteten inte riktigt fanns där alla gånger spelade vi ett bra försvarsspel och vann kampen mot Östadkulles mycket duktiga offensiva spelare.

Någon ordentlig kvitteringschans fanns inte i sikte trots ett mindre spelövertag, men just när man kanske började tvivla något kom chansen. En lång boll från backlinjen nådde Klas Boman som blev upphakad just i skottögonblicket. Domaren tvekade inte utan pekade på straffpunkten vilket utlöste vilda protester från båda spelare och ledare hos hemmalaget.

Boman var iskall, tog hand om straffen själv och smällde in kvitteringen till 1-1.

De sista minuterna försökte vi fortsätta att trycka på, men matchen slutade ganska rättvist 1-1. Östadkulle skapade utan tvekan fler kvalificerade målchanser än oss och där måste vi förbättra oss avsevärt. Rent spelmässigt gör vi ingen bra insats, men vår goda moral ger oss en poäng till slut. Till nästa match efterlyses ett betydligt frejdigare anfallsspel och förhoppningsvis kan vi i alla fall få tillbaka några av de spelare som saknats den senaste tiden.

Håkan Göransson står för flera kvalificerade räddningar och får högt betyg. Stora delar av matchen spelar vi också ett bra försvarsspel, men offensivt är det svårt att dela ut överbetyg. Vi kommer att försöka fila mycket på det den kommande veckan och sedan får vi hoppas på bättre intentioner till nästa match.